Online karrier gyermeket egyedül nevelő szülőként
Igen, mindez együtt és egyszerre!

OnlineApa

Család - Idő - Karrier - Önállóság - Függetlenség - Szabadság - Siker

Somogyi TiborKapcsolat


Oldalaink   Egyedülálló szülőként az ember megannyi, egyébként két embert igénylő feladattal és körülménnyel találja szembe magát.

  • állandó időhiány
  • korlátozott anyagiak
  • szabadidő hiánya
  • magánélet háttérbe szorulása, ha van egyáltalán
  • feltornyosuló és megoldandó feladatok
  • egyre nagyobb stresszfaktor
  • fáradtság, kimerültség
  • megfelelési kényszer

Abban egyet kell, hogy értsünk, hogy a napi megélhetés érdekében, kiváltképp gyermeknevelés mellett vagy pont azért egy dolog biztos, valamit dolgozni kell, hogy megéljünk. A minőségi gyermekneveléshez pedig nem csak pénz, hanem temérdek idő is kell, s ekkor még nem esett szó a joggal elvárható "énidőről vagy miidőről"!

Ha valaki alkalmazotti munkaviszonyban áll, akkor ott bizony a munkaadója szabja meg a munkahelyen töltendő időt, a szabadságolás idejét, a fizetés mértékét, olykor még azt is, hogy miben kell dolgoznia, hogy nála lehet-e a telefonja, sőt, még azt is, hogy munkaidő alatt hányszor mehet ki enni, inni, dohányozni vagy épp a mellékhelyiségbe. Az oda-vissza történő utazással elpazarolt időről nem is beszélve, amit mind-mind a gyermektől, a családtól veszi el! Konkrétan a munkaadód uralja az életed majd minden szegletét, tőle függsz! Szerintem ez a modernkori rabszolgatartásnak és kizsákmányolásnak felel meg!

Ha hagyományos vállalkozóként dolgozik, akkor valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal. Pénzügyileg biztos, hogy jobban jár, de szabadidő, magánélet tekintetében még rosszabb, mint az első alternatíva. Felelősség terén pedig mindent magán visel, a vállalkozással járó anyagi invesztációról nem is beszélve. Teljes mértékben függsz a piaci helyzettől, az ügyfélkörödtől, az esetek túlnyomó részében helyhez, ingatlanhoz, telephelyhez, raktárkészlethez, irodához, üzlethez és szabályokhoz vagy kötve. A rabszolgatartástól ugyan jobb, de nem sokkal! Kb a zsoldosokhoz tudom hasonlítani, mert pénzed ugyan sok lehet, de vagy nincs időd elkölteni vagy/és nagyon ki vagy szolgáltatva, plusz sokat is kell kockáztatnod.

Egyikről sem lehet elmondani, hogy család- és gyermekbarát lenne vagy az önmegvalósítást támogatná!

Már csak azért sem, mert a munkaidőd után mehetsz bevásárolni, állhatsz neki hazaérve főzni, takarítani, mosni, gyereket kikérdezni, stb.. Szóval, nem napi 8-10 órát dolgozol, hanem mindent egybevetve 14-16-ot. Nem marad időd magadra, a párodra, semmire és előbb-utóbb vagy kikészülsz vagy ellaposodik minden és óhatatlanul rámegy a család is! Nem éri meg!

Alkalmazottként ez teljességgel kizárt, hacsak nem szállodalátogató vagy a Hilton láncnál és járod a világot, zsebedben egy American Express céges hitelkártyával és az a feladatod, hogy teszteld a szállodák szolgáltatásait reggeltől estig, majd írjál róla blogot, vlogot. Bár ekkor sem vagy a családoddal, gyermekeddel és nem azt csinálod, amit szeretnél, hanem azt, amit kell és ott, ahol mások akarják, meg persze annyiért, amennyit ők fizetnek érte.. Szóval jól hangzik, de ha jól belegondolunk, 22-es csapdája ez is, csak luxusban tálalva!

NE azt tanítsd meg a gyermekeidnek, hogy hogy kell napi 8-9 órában, 50 éven át gürizni, hanem a saját példáddal mutasd meg nekik, hogy lehet máshogy is csinálni, sokkal könnyebben, egyszerűbben és nagyságrendekkel eredményesebben is! Az életet - gondolom - nem azért adtad nekik, hogy rabszolgák legyenek egész életükben, hanem azért, hogy megtapasztalják és kiélvezhessék annak minden lehetőségét, szépségét, örömét, boldogságát! Hogy utazzanak, lássanak, tapasztaljanak, kultúrákat és természeti szépségeket ismerjenek meg a maguk valóságában és nem csak könyvekből, meg a tévéből! Hogy élvezzék az életet és ne nyűgként éljék azt meg! 


Igen, ilyenek - is - múlnak a szülő döntésein.. Van felelőségünk, nem is kevés!