Online karrier gyermeket egyedül nevelő szülőként
Igen, mindez együtt és egyszerre!

OnlineApa

Család - Idő - Karrier - Önállóság - Függetlenség - Szabadság - Siker

Somogyi TiborKapcsolat


OldalainkA mai világban a létező legideálisabb az olyan munkalehetőség, ahol az ember a munkavégzést tekintve nincs földrajzi helyhez, időbeosztáshoz, semmihez kötve, hanem a maga ura lehet teljes mértékben, az elérhető jövedelmének pedig nincs felső korlátja. Online karrier gyermeket egyedül nevelő szülőként is.

Válásom előtt, az akkor 6 éves kislányom úgy döntött és kijelentette, hogy velem akar maradni. Én szerettem volna mindkettőt együtt tudni és nevelni, de akkor így hozta a sors.

Egy hat éves kislány olyan döntést hozott meg, bárminemű befolyásolás nélkül, amit a legtöbb felnőtt ember sem lenne képes megtenni! Hisz nem kevesen még azt is a Facebookon kérdezik meg, hogy mit vegyenek fel vagy mit egyenek aznap, gondolom ismerős ez neked is..

Letaglózott a gondolkodása, a határozottsága, elszántsága és a ragaszkodása!


   Előtte sem volt kétség bennem, de ekkor a végletekig megerősödött az elhatározásom, hogy SOHA, semmi és senki nem állhat közénk! Ott eldöntöttem, hogy az életünk minden területén, minden tekintetben a lányaim érdekeit fogom szem előtt tartani! Mindent annak rendelek alá, hogy egyszemélyben biztosíthassam számára, számukra azt, amit sok esetben egy kerek, egész család sem tud. 

Biztonságot, elkötelezettséget, tudást, intelligenciát, szeretetet, családot, erkölcsöt, jövőt, bázist, otthont, "fészket", összetartást, ragaszkodást, hitet, kitartást, élményeket, talpraesettséget és azt is, hogy a jég hátán is megéljenek!

Elhatároztam, hogy az életük legbiztosabb, legstabilabb pillérének kell lennem, ezért:

  • NEM veheti el egy munkahely, vállalkozás az időmet a gyermekeimtől!
  • NEM mehet a gyermeknevelés rovására a munka, a pénzkereset!
  • NEM hozhatok ide csak azért senkit, hogy majd ő "levegye a vállamról" a feladatokat, teendőimet!
  • NEM irathatom be a gyereket napközibe csak azért, hogy "ne kelljen főznöm, vele tanulnom"!
  • NEM háríthatok el semmit olyan jogcímen, hogy ezek "női dolgok"!
  • NEM hivatkozhatok arra, hogy "erre nem futja, erre nem telik, nem engedhetjük meg" magunknak!
  • NEM rólam és a gyerekekről szól az élet, hanem a GYEREKEKRŐL és rólam, RÓLUNK!


Hála a szüleim követlezetes nevelésének, gondolkodásának, fel voltam készülve minden tekintetben a feladatra!

24 éves koromtól főztem, mostam, vasaltam, háztartást vezettem, pénzt kerestem, sportoltam és folyamatosan olvastam, tanultam, képeztem magam. 

A megváltozott prioritásokhoz igazítottam a mindennapokat, s bátran kijelenthetem, hogy nem okozott különösebb kihívást számomra sem fizikailag, sem tevőlegesen. A lelkiekről már nem mondhatom el ugyanezt..

Nem volt túlságosan nehéz dolgom váltani, mert már a válás előtt is több lábon állásra törekedtem a megélhetést illetően, gondolva arra, hogy ha valamilyen oknál fogva megáll az egyik, legyen alternatíva! Addig gyógymasszőrként és kereskedőként is tevékenykedtem, több helyen. Tisztában voltam mindkettő, minden fortélyával, előnyével és a hátrányaival is, úgy az anyagiakat, mint a vele járó kötöttségeket, kiszolgáltatottságot és felelősséget tekintve. Végül, milyen az élet és a ráérzés, pont olyat választottam másiknak, ami nem jár sem időbeli, sem földrajzi kötöttséggel, sem kiszolgáltatottsággal, viszont biztosítja azokat az előnyöket, amikre szükségem volt és lesz! Ez volt a hálózati kereskedelem, ahol anélkül tehetek szert komoly profitra, bevételre, hogy bármit el kéne adnom, tukmálnom, rábeszélnem vagy raktároznom!

Jobban nem dönthettem volna, pedig akkor még - 2009-ben - nem tudtam, hogy erre bizony nagy szükségem lesz néhány évvel később!

 

Így született meg #onlineapa és a #laptoplifestyle!