Online karrier gyermeket egyedül nevelő szülőként
Igen, mindez együtt és egyszerre!

OnlineApa

Család - Idő - Karrier - Önállóság - Függetlenség - Szabadság - Siker

Somogyi TiborKapcsolat


OldalainkElőször is kezdjük azzal, hogy nekem, mint gyermekét egyedül nevelő férfinak, APÁnak mik a prioritásaim:

 1. Egészség
 2. Család
 3. Anyagi biztonság
 4. Stabil egzisztencia
 5. Gyermekeim kiszámítható jövője
 6. Döntésszabadság az életünk felett
 7. Korlátlanul rendelkezésünkre álló szabadidő
 8. Élmények folyamatos megélése
 9. Utazások, világjárás, akár spontán, pillanatnyi kedvünk szerint
 10. Örömöt, boldogságot okozó tevékenységek, hobbik időtöltések
 11. Nyugodt, békés, nélkülözésmentes, jómódú időskor biztosítása, lehetőleg akkor is stabil jövedelemmel.

Én a fentiekhez vezető utat egyben találtam meg 12 évvel ezelőtt. Ráadásul úgy, hogy ha hosszútávon biztosítom az egészségünket, s a környezetemét is, akkor azzal együtt megvalósul az összes többi elképzelésem, vágyam is, minden különösebb erőfeszítés és kockázatvállalás nélkül! Mindennek koronájaként bárki előtt felvállalható, korrekt és legális módon, példát mutatva a gyermekeimnek is ezzel!

Akármilyen egyszerűnek és triviálisnak hangzik, mégis így IGAZ! 

Semminemű kötöttséget és korlátokat nem tűrő, alkalmazkodásra csak igen kis mértékben képes és hajlandó, majdhogynem antiszociális és igen karakán, elvált, gyermeket nevelő férfiként a legeslegfontosabb szempontom az volt, hogy teljes mértékben és beleszólás nélkül én rendelkezzem az időmről, mind a 24 órát illetően, (ezt nem győzöm elégszer ismételni)! Továbbviszem, abban a 24 órában ott és azt csinálhassak, amit én akarok, ne pedig azt, amit éppen kell! Mindeközben pedig lehetőleg folyamatosan generálódjon egy minden igényünket kielégítő, bárhol hozzáférhető jövedelem. 

Mivel kereskedő családból származom, így - érthető módon - alapvető elvárásom volt az álomvállalkozással kapcsolatban, hogy NE KELLJEN semmit raktároznom, cipelnem, őriznem, ne kelljen komolyabb összeget semmibe sem befektetnem, ne függjek senkitől, semmitől és mobilis legyek, de ami még fontosabb volt, hogy nem akarok ügynökösködni, tukmálni, sem eladni!

Számomra nem volt előtte sem idegen a passzív jövedelem fogalma, így az alapvető csapás ez volt.

A XXI. század egészségügyi, élet- és munkakörülményeit, valamint kommunikációs és kereskedelmi változásait, fejlődését, új szokásait figyelembe véve evidens volt, hogy az online világé és a kényelemé a jövő. Itt kellett keresgélni.

Olyan vállalkozásra volt/van/lesz szükség, mely nem helyhez, irodához, országhoz kötött, hanem 100%-osan mobilis és bárhonnan üzemeltethető. 

Így lettem online networker, online hálózatépítő. Igen, kereskedelem ez is, de mégsem!


Miből áll mégis a "munkám"

Ha nagyon röviden akarok fogalmazni, akkor csupán egészségesen kell élnem. Továbbá, az egyébként mindenki által napi szinten végzett rutinfeladatokért és alapvető személyhigiénés elvárások teljesítéséért igen jól megfizetnek, ennyi!

Közösségi (social media) média felületeken úgynevezett "énmárkát" építek, méghozzá olyat, ami vonzó és követendő lehet mások számára is. Apaként, férfiként bizonyos keretek között bepillantást engedek az életünkbe, mindennapjainkba megmutatva azt, hogy minden másolható, utánam csinálható, bárki által! A mindenbe beleértendő mindaz, amit egyébként egy két felnőtt tagú család együtt végezne és még attól is sokkal több

Igen, jogos a kérdés, miszerint ebből honnan van pénz?

Röviden abból, hogy mint már említettem, tesszük az élettel járó napi rutinjainkat (eszünk, iszunk, tisztálkodunk, sportolunk, igyekszünk testileg és mentálisan fittek és egészségesek maradni), mint mások, csak minket megfizetnek ezért! Akiknek pedig szimpatikussá válik az életstílusunk, azokat szintén hozzásegítjük ehhez a termékcsaládhoz és az azzal együtt járó lifestylehoz


Hogy egyszerűen és közérthetően próbáljam szemléltetni, körülbelül úgy kell elképzelni a dolgot, hogy ülünk a Porscheban, autózunk vele, élvezzük az életet, az életérzést, gyűjtjük az élményeket, tapasztalásokat minden téren, majd amikor alkalom adódik rá, ezeket megosztjuk a környezetünkkel, tágabb-szükebb ismeretségünkkel, esetleg idegenekkel. Aztán, ha valaki a mi élményeink, beszámolóink, lelkesedésünk következtében kedvet kap ahhoz, hogy vegyen egyet magának, mert ő is át akarja ezt élni, akkor összehozzuk a gyárral, hozzásegítjük a legjobb vételárhoz és beszerzési forráshoz, amiért az általa fizetett vételárból igen komoly jutalékot kapunk a Porsche gyártól, mert a mi élménybeszámolónknak köszönheti az újabb vevőt, vevőket. Aztán, ha az újdonsült Porsche tulajdonos is továbbajánlja a márkát, aminek szintén vásárlás lesz az eredménye, még abból is jutalékot kapunk, sőt a következőből is, harmadik mélységig! Azután meg életjáradékot, meg Porschet féláron, bármikor a további életünkben..

Esetünkben a pénz abból van, hogy mint minden épeszű embernek, nekünk is legfontosabb szempont az életünkben az, hogy egészségesek legyünk/maradjunk, (hogy semmiképpen ne kelljen az egészségügyre szorulnunk, az okok ismertek a médiából), ezért a piacon elérhető legkiválóbb minőségű és hatású táplálék kiegészítőket fogyasztjuk, személyi higiénés termékeket használjuk. Ha a termékeink piacon elfoglalt helyét érzékeltetni szeretném, akkor jó példa lenne az autóknál maradva a Rolls Royce és a Bentley is. Az indoklásra most nem térnék ki.. Ha bármelyiket kipróbálod, azonnal megérted!

Mivel saját tapasztalataink alapján maradéktalanul meg vagyunk velük elégedve, ezért örömmel és nyugodt szívvel ajánljuk tovább rokonainknak, barátainknak, ismerőseinknek, és ha ők is az életük részévé szeretnék tenni azokat, akkor megmutatjuk nekik is, hogy hogy tudják ők maguk - online - beszerezni a legolcsóbban. Az anyacég, mivel mi ezzel alapvetően újabb vásárlókkal ismertettük meg a kiváló termékeket, minek következtében egyre növekvő forgalmat is generálunk számára, a tevékenységünket egy közgazdasági Nobel-díjra jelölt jutalékrendszerrel honorálja felénk. Azt a fáradozásunkat, hogy megosztottuk a saját tapasztalatainkat másokkal, akik a mi szavahihetőségünkre és becsületünkre alapozva bizalmat szavaztak a termékeknek és törzsvásárlókká váltak ők is.

Alapvetően -ösztönösen- hasonlót csinál Kató néni is Pajkaszegen a drótkerítés tetején támaszkodva, amikor két falubéli pletyka között a szomszédasszonynak ódákat zeng a szomszéd városban lévő turkálóról és annak árukészletéről, meg árairól vagy éppen a helyi, egyébként hentes-mészárosból csontkováccsá avanzsált foghiányos Béláról, hogy milyen jól helyretette a fájós derekát, ami azóta nem fáj, meg amúgy is milyen fess, jóképű legény..

Ha a szomszédasszonynak van kis sütnivalója, akkor előbb megy a Bélához karbantartatni magát, aztán meg rohan a turiba, hogy megjavult derékkal ő is vegyen magának egy-két csinos pendelyt Húsvétra a templomba menéshez..

Annyi a különbség, hogy ezért sem a turistól, sem Bélától nem kap részesedést, jutalékot Kató néni, pedig a kerítésmarketinggel és a lelkesedésével forgalmat generált mindkettőnek! 

Ha jól belegondolsz, olyan ez, mint a politika és a foci, eleve "ért hozzá" az egész ország, nekünk már "csak" a technikán kell csiszolnunk..! 

Lehetsz te is olyan, mint Kató néni, aki ösztönösen és a tyúkok mellől teszi a dolgát, de lehetsz olyan is, mint #onlineapa, aki meg tudatosan és a gyerek mellől! Persze, csak akkor, ha te is szabad ember szeretnél lenni!

Ahogy az életed is, úgy a döntés is a tiéd! Mókuskerék vs #laptoplifestyle.